Online Workshop Word Informatievaardig!

Op woensdag 27 februari verzorg ik van 15:30-16:30 uur de online workshop ‘Word informatievaardig!’ voor deelnemers aan de Academische Werkplaats. In de workshop staat het zoeken van bronnen centraal, een vaardigheid die voor alle fasen van ‘design-based research’ relevant is. Ik behandel het oriënterend zoeken van informatie met algemene zoekmachines, zoals Google, DuckDuckGo en Bing en bespreek vervolgens met jullie het gericht zoeken van bronnen met specifieke zoekmachines zoals Google Scholar en BASE. De workshop bestaat uit een aantal opdrachten die jullie in een zogenaamde virtuele klas uitvoeren. Je ervaart dus meteen hoe het is om ‘synchroon onderwijs’ te krijgen in cyberspace.

De online workshop kun je thuis, op je werk of op de opleiding volgen. Wat je nodig hebt is:

  • Een computer of laptop die verbonden is met internet
  • Een headset of ‘oortjes’ zodat je de workshop goed kunt volgen
  • Een plek waar je niet gestoord wordt

Omdat de virtuele klas voor velen van jullie nieuw is, zal ik op maandag 25 februari en dinsdag 26 februari van 16:00 tot 16:15 uur een ‘virtuele klas-testsessie’ organiseren. In die sessie kunnen jullie de virtuele klasomgeving uitproberen en eventuele problemen met de techniek meteen bespreken.

Ik hoop jullie allen te ontmoeten in de virtuele klas van woensdag 27 februari of een van de testsessies hieraan voorafgaand. Eind deze week krijgen jullie een mail met de links naar de virtuele klas en de testsessies.

Groeten, Iwan

PS. Na de carnavalsvakantie volgt een tweede workshop over het zoeken en selecteren van informatie in bronnen. De precieze datum van deze workshop zal in overleg met jullie worden vastgesteld.Geef een reactie