E-magazines

Vanaf 2018-2019 zal Iselinge regelmatig e-magazines publiceren. In een e-magazine zal rond een thema opbrengsten van ontwikkeling en onderzoek worden gepresenteerd. Elk e-magazine bevat vooral ook materialen voor de praktijk. Leerkrachten en aanstaande leerkrachten vinden er tools, artikelen en doorkijkjes waarmee ze geïnspireerd raken om hun eigen onderwijs te verrijken en te verbeteren. Wilt u een overzicht van alle verschenen magazines? Klik dan hier.

Het eerste e-magazine verscheen in september 2018 en heeft als thema ‘Schrijven van Teksten‘. Het nummer gaat in op het leren schrijven van verhalen en betogen door leerlingen, op de manier waarop leerkrachten hun instructies kunnen verbeteren. Maar ook wordt aandacht besteed aan het inpassen van peerfeedbackvormen in de schrijfles en krijgen leerkrachten  suggesties om teksten handig te beoordelen.

 

Het tweede e-magazine heet ‘Lezen laat je denken’ en  heeft als thema leesbevordering en bevordering van de literaire competentie. Het bevat tal van suggesties voor de groepen 1 tot en met 8 om aan de slag te gaan!

Het derde e-magazine is één van de opbrengsten van de academische werkplaats Pedagogische Sensitiviteit en Hoogbegaafdheid. Een inspirerende website onder de titel (Hoog)begaafdheid: zijn en gezien worden.

In maart 2020 verscheen het vierde e-magazine: een themanummer over zelfsturing. Er bestaan al diverse aanpakken over zelfsturing voor de leraar in de klas, maar wat belangrijke voorwaarden zijn bij zelfgestuurd leren is een onderbelicht aspect. Vanuit die uitdaging zijn we op zoek gegaan naar een tool om voorwaarden voor zelfgestuurd leren in kaart te brengen. Vanuit deze zoektocht zijn mooie producten ontstaan die we graag met u delen.

 

Inschrijven kan via de website van Iselinge. U ontvangt dan automatisch elk volgend e-magazine.