Interessant aanbod voor liefhebbers van film en beeldeducatie

FilmHUB GLD nodigt je van harte uit voor de tweede editie van FilmUP. Na een geslaagde FilmUP #1, organiseren ze op donderdag 2 april tijdens Go Short Filmfestival in LUX Nijmegen onze gratis toegankelijke bijeenkomst: FilmUP #2 – Aan de slag met film in het primair onderwijs. Gestart wordt met een exclusief voorproefje van de film De Schooltuin, een nieuwe film van de makers van De Nieuwe Wildernis.  

De Schooltuin is een project om meer groen in het onderwijs te promoten. De film is gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Je ziet hoe de kinderen langzaam maar zeker groene vingers krijgen in de moestuinen rondom de stad. Tijdens FilmUP #2 vertelt de producent van de film, Ignas van Schaick, hoe het is om met kinderen te werken, voor en achter de camera. Ook presenteert hij het lesmateriaal dat bij de film gemaakt is.

Als tweede spreker komt Inge Theunissen van Filmvoer. Zij is een ervaren filmdocent en laat zien hoe je dit lesmateriaal in de les kunt inzetten voor filmeducatie.

Na afloop van de bijeenkomst kun je aansluiten bij het programma Go Shorty for Grown Ups. Deze educatiefilms van Go Short zijn niet alleen leuk voor kinderen, ook jij als volwassene kan er een hoop van opsteken!

De bijeenkomst start om 15.00 en eindigt om 18.00, inclusief Go Shorty for Grown Ups. Deze meet-up is gratis toegankelijk. Benieuwd geworden? Aanmelden via deze link.Geef een reactie