De boeken zijn gekozen!

                   

Woensdag 9 oktober: de tweede bijeenkomst van het leernetwerk Lezen laat je denken!

Aan het begin van de bijeenkomst heeft Silke voorgelezen uit het boek De reis van Syntax Bosselman, geschreven door Arend van Dam. Dit boek ontving een Zilveren Griffel  en is een historisch jeugdboek, waarin Van Dam op zoek gaat naar de vraag waarom Nederland meedeed aan de slavenhandel.

De subgroepen zijn vervolgens opnieuw ingedeeld, omdat twee leerkrachten het leernetwerk helaas moesten verlaten. De subgroep van de onderbouw is komen te vervallen. In de nieuwe subgroepen zijn we vervolgens aan het werk gegaan om te komen tot geschikte boeken bij het thema 75 jaar bevrijding. Bij deze boeken worden literaire leesgesprekken ontwikkeld.

En de boeken zijn gekozen! Voor groep 7-8: De brieven van Mia van Astrid Sy; voor groep 5-6- Verboden te vliegen van Martine Letterie; voor groep 3-4 het prentenboek Imagine (vertaling door Ted van Lieshout van het lied van John Lennon) en Kinderen met een ster van Martine Letterie.

Hoe kijken we terug op deze bijeenkomst? Met een goed gevoel. Enkele uitspraken: Ik word enthousiast van het gekozen boek en van het idee dat we hier mooie lessen bij gaan ontwerpen. Ik word enthousiast van de betrokkenheid die ik voel.

Ennya Krauts & Silke Degen (derdejaars studenten)

 

 Geef een reactie